Ce tipuri de pergole se potrivesc terasei tale?

Daca îți dorești o pergolă,  dar nu știi care tipuri de pergole te avantajeaza , îți propunem să citești ceea cea am descris mai jos. Cu siguranță o echipă de profesioniști iti vor da cele mai bune sfaturi, atunci cand vor lua măsuratorile, dar pana să ajungi la acel pas, îți oferim informații despre tipurile de pergole și spațiile pe care le pot acoperi acestea.

Pentru o terasa în extiderea unei construcții

În general terasele se află amplasate ca extindere a unei construcții deja existente, cu extensia realizată în exterior, în aer liber. În interior se poate afla o camera de zi a familiei, o bucătarie, un restaurant, o cafenea sau  un spațiu de relaxare. În aceste cazuri, pergola se va atasa de peretele deja existent, și va acoperi zona de care ai nevoie. Deseori se întamplă ca terasa sa fie amplasată între doi sau trei pereți. Nu este nicio problemă! Pergola retractabilă se poate stabiliza între aceștia, pe toată suprafața.

Dacă ai un astfel de spațiu pe care dorești să il exploatezi la maximum, îți recomandăm următoarele tipuri de pergole:

Novo, Flat, Smoth, Eva ce au profilele drepte ( destinate proiectelor rezidentiale sau comerciale)

Radian, cu profilul curbat ( destinate proiectelor rezidentiale sau comerciale)

Aceste tipuri de pergole vin cu o structură de alumniu formată doar din doi stâlpi, care au și rol de a prelua apa ce se adună pe acoperișul pergolei. Poti vizualiza cateva exemple de proiecte, mai jos.

tipuri de pergole

Pentru o terasa cu piscină

Piscinele sunt perfecte pentru pergolele retractabile! Iți putem da minim 10 motive, dar ne vom limita la 3: pot lua orice dimensiune pentru a acopri piscina, poți controla vremea din telecomandă pentru ca pergola protejeaza de radiațiile UV și este impermeabilă, o poți închide cu sticlă pentru a o folosi și pe timpul mai rece.

Tipurile de pergole pentru a acoperi piscinele pot fi și cele atașate de o structura deja existentă, daca piscina se află în apropierea unui zid, dar pot fi și pergolele independente. Iată câteva surse de inspirație cu piscine acoperite:

“Vreau doar acoperișul retractabil”

Pentru cazurile mai speciale, oferim soluția unei pergole retractabile fără structura ( fără niciun stâlp de susținere). Atunci, acoperișul retractabil se poate monta pe o structură proprie, dar poate avea dimensiuni limitate. Aceste tipuri de pergolă vor oferi în continuare impermeabilitate și protecție UV, ba chiar pot menține și un strat de zăpadă, la fel ca celelalte modele, dar din cauza lipsei stâlpilor, apa adunată pe acoperișul pergolei, se va scurge prin parțile ce favorizează scurgerea datorită montării cu o anumită înclinație. Aceste pergole pot dobândi un design ce te lasă fără cuvinte, atunci cand intervine creativitatea.

Uite câteva soluții creative, pe care le avem în portofoliul Pergola Lux, cu pergolele retractabile Pure si pergola bioclimatică Aerolux

Pentru o terasă independentă

Daca terasa ta nu reprezintă o extindere a unei construcții deja existente, atunci este un proiect separat, care necesită o structura independentă.  Terasele independente pot avea dimensiuni normale ( de exemplu ( 4x6 m) dar pot ajunge și până la dimensiuni foarte mari, dintr-un singur modul (22x13m). Dacă se vor uni mai multe module din același model de pergolă, acestea  pot ajunge să acopere orice dimensiune are proiectul tău.

Aceste proiecte pot reprezenta săli de evenimente, care se vor realiza atât în aer liber, dar și acoperite cu membrana  pergolei retractabile, când nu permite vremea. De asemena, pergolele evidențiază zonele unde sunt construite pontoane, în apropierea apleor. Amplasate pe ponton, mențin vederea spre priveliștea extraordinară oferita, dar și protejează locul. De asemenea, acoperirea piscinelor se realizează în general cu tipuri de pergole independente, care se pot închide cu sticlă sau cu paravane ce protejează împotriva soarelui și a vântului, pe laturile acestora.

Desigur, aceste tipuri de pergole se pot monta și în curtea personală sau în curtea unui restaurant modern, ce dorește să ofere confort și protecție clienților săi, dar și un spațiu pentru fumatori.

Aceste pergole se vor monta pe structura lor independentă, în general cu 4 stâlpi. Numărul stalpilor crește în funcție de mărimea spațiului pe care dorești să îl amenajezi.

Stâlpii pergolelor au rol de susținere dar și de a prelua și a scurge apa de pe acoperișul acesteia, fiind impermeabil.

Proiectul tau se potrivește cu ceea ce am descris mai sus? Inspiră-te din imaginile de mai jos și contactează-ne daca îți dorești ca spațiul tău sa fie amenajat astfel.

Modele de pergole sugerate: Aerolux, Luna, Gama TW , reprezentate în imaginile de mai jos

tipuri de pergole

Pentru un loc de relaxare

Pergole retractabile, pot fi spații foarte intime, iar atunci devin locuri minunate pentru relaxare. Se pot monta deasupra unor Jacuzzi, unor paturi de masaj, sau deasupra unor șezlonguri confortabile, pentru a-ți selecta orele la care este permis să stai la soare, pentru sănătatea pielii tale. În general, aceste spații sunt de dimensiuni  mici, iar la unele dintre ele sunt amplasate paravane de umbrire și intimitate, automate, ca în imaginile de mai jos.

Locurile de relaxare pot di acoperite de orice tipuri de pergole din gama Pergola Lux.

Contactează-ne pentru mai mult

 

Daca te-ai simțit inspirat de proiectele vizionate, contactează-ne pentru mai multe informații sau pentru o ofertă adaptată proiectului tău.

Distribuie articolul